PRIMAVERA CLUB OMPLIRÀ BARCELONA DE NOVES PROMESES MUSICALS

Un total de 39 bandes i artistes presentaran la seva música en directe davant del públic barceloní al llarg de tot un cap de setmana al marc de Primavera Club que, igual que a la darrera tardor, brindarà l'oportunitat de descobrir en primícia i en format de sala una gran varietat d'innovadores propostes que, en la seva gran majoria, visitaran per primera vegada la capital catalana.

Del 23 al 25 d'octubre i amb el suport de Heineken i Ray-Ban, que consoliden el seu recolzament a Primavera Sound i la seva manera d'entendre la música, quatre mítiques sales de concerts de la ciutat -Apolo, La [2] de Apolo, Teatre Principal i El Teatro Latino- es convertiran en un autèntic banc de proves creat per mesurar el talent dels nous noms que sorgeixen tant de l'escena internacional com de la pedrera nacional.

Un heterogeni cartell confeccionat minuciosament pels mateixos responsables del festival Primavera Sound, sota la convicció que aquestes apostes musicals donaran molt a parlar als pròxims mesos, com ja va succeir després de l'anterior edició amb grups com Jungle, Movement, Ought i East India Youth.

El tropicalisme de Cristobal and the Sea, l'experimentació de Deradoorian (ex component de Dirty Projectors), el gir psicodèlic de J Fernandez, U.S. Girls des del segell 4AD, el so jangle d'Ultimate Painting (amb components de Mazes i Veronica Falls), les textures electròniques i arties d'Empress Of, les hipnòtiques guitarres de Novella, la foscor dels escocesos NAKED, el personal univers d'Hazte Lapón o les melodies amb gust 80s de Bastante són algunes de les propostes ancorades al pop que es podran veure l'última setmana d'octubre a Primavera Club.

El folk vist des de top tipus d'òptiques també té un pes específic en aquesta edició, amb la visita de Richard Dawson, creador d'un dels discos més excel·lents del 2014, i de Jessica Pratt, que aborda l'estil des del seu vessant més clàssic amb clares influències dels tòtems dels 60. També estarà present l'australià Fraser A. Gorman, valor en alça des del mateix segell que Courtney Barnett, i l'americana Samantha Crain amb el seu folk-rock cru, a més dels locals Jilguero i Sant Miquel, una de les sorpreses de l'any des d'una cançó d'autor ombrívola i introspectiva.

L'electrònica més pop està representada per l'irresistible projecte alemany Roosevelt i els pujants artistes britànics Shura i Formation. La resta de l'espectre electrònic l'ocupen Golden Teacher i la seva experimentació ballable, els italians Ninos Du Brasil des del segell Hospital Productions o el techno avantguardista del londinenc Moiré.

Al costat més rock del line-up destaquen Algiers, un grup que ha sorprès amb un debut en el qual mesclen soul, gospel, rock, proto punk i electrònica amb una forta càrrega política. Primavera Club també serà testimoni del festiu so riot-grrrl de Chastity Belt, del power pop garage de Mike Krol, de kraut lisèrgic d'Holögrama, de la immediatesa melòdica de Cala Vento, del post rock ambiental d'Astralia, del shoegaze de Heather o de l'obscurantisme de Redthread.

La part més extrema del cartell bascula entre el doom metal amb apunts black i ambient de Bell Witch, Monarch! i Barbarian Swords i l'experimentació i el sorollisme de Container o Evan Caminiti. Altres propostes que s'aproximen a la música experimental són Blood Quartet (o la unió dels locals Murnau B. i el mític músic novaiorquès Mark Cunningham), la fusió entre so i dansa d'Ensemble Topogràfic o la piconadora noise dels belgues Raketkanon.

Menció a part mereix el pianista de culte Lubomyr Melnyk, considerat el més ràpid del món i pioner de la 'música contínua'.

La programació es completarà amb les sessions de Dj Fra, Dj Coco, Dj Kosmos, Graham i Daniel Gon, que es posaran als plats de Nitsa Club per acompanyar al públic del festival fins ben entrada la matinada.


Tiquets i punts de venda:

L'abonament per a Primavera Club 2015 té un preu de 25 € i dóna accés a totes les actuacions programades durant el festival. Les entrades de dia per a cadascuna de les tres jornades (divendres 23, dissabte 24 i diumenge 25 d'octubre) estan disponibles a 15 € i donen accés a totes les actuacions programades a la jornada corresponent.

Punts de venda: Ticketmaster, el Portal i La Botiga del Primavera Sound.

PROGRAMACIÓ PER DIES

Divendres 23 d'octubre
Astralia · Barbarian Swords · Bell Witch · Cristobal and The Sea · Deradoorian · Formation · Heather · Holögrama · Moiré · Monarch! · NAKED · Novella · Roosevelt · Roosevelt (dj set)

Dissabte 24 d'octubre
Bastante · Blood Quartet · Container · Evan Caminiti · Fraser A. Gorman · Golden Teacher · Hazte Lapón · Jessica Pratt · Mike Krol · Ninos Du Brasil · Samantha Crain · Sant Miquel · Shura · U.S. Girls

Diumenge 25 d'octubre
Algiers · Cala Vento · Chastity Belt · Empress Of · Ensemble Topogràfic · J Fernandez · Jilguero · Lubomyr Melnyk · Raketkanon · Redthread · Richard Dawson · Ultimate Painting

PRIMAVERA CLUB OMPLIRÀ BARCELONA DE NOVES PROMESES MUSICALS
+Notícies
Tancar

Contacte

Gràcies

Hem rebut les teves dades correctament. Ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.